KLUB | EKIPE | POVIJEST | GALERIJA | LINKOVI | REZULTATI | IGRAČICEPočetak 1981 god.


Sezona 1983/1984


Sezona 1985/1986


Sezona 1987/88/89


Darko Antunović


Sezona 1995/1996

POVIJEST

Odbojkaški klub “Grobničan” osnovan je kao odbojkaška sekcija, pri Sportskom društvu “Grobničan” krajem 9. mjeseca 1981.godine.
Sve je počelo dolaskom nastavnika tjelesno zdravstvene kulture – odbojkaša Tihomira Crnkovića na rad u OŠ “Čavle” (1979.god.) te na inicijativu tadašnjeg ravnatelja škole g. Vjekoslava Crvelina i na podršku Odbojkaškog saveza grada Rijeke i njegovog tajnika g. Ivana Peršića.
Na godišnjoj skupštini SD “Grobničan” (28.09.1981.god.), u Domu na Čavlima, tadašnji članovi skupštine i predsjednik iste g. Ranko Mavrinac prihvatili su formiranje odbojkaške sekcije pri SD “Grobničan”. U tim prvim osnivačkim danima posebnu pomoć dala je i grobnička sportska legenda gospođa Adelija Haramija – Beba.
Rad kluba bazirao se na muškoj selekciji učenika OŠ “Čavle” (tadašnje škola nosila je naziv OŠ “Petorica streljanih”) koji su bili uključeni u najniži rang natjecanja Općinsku ligu Rijeke.
Najznačajniji rezultati ostvareni su na natjecanjima Osnovnih škola tako da su 1983., 1985., 1987. god. učenici OŠ “Čavle” bili prvaci Hrvatske, a iz tih uspjeha proizašao je i rezultat OK “Grobničana” na natjecanjima u Općinskim ligama.
1988. god. OK “Grobničan” osvaja prvo mjesto u Općinskoj ligi Rijeke te se plasira u Hrvatsku ligu – Zapad. To je ostvareno u konkurenciji 10 klubova, a isto su ostvarili sljedeći igrači: Gojko Broznić, Antunović, Dalibor Broznić, Uzelac, Maurović, Marković, Špoljarić, Miculinić, Stambolić, Rac, Molnar, Maglica, Brnelić, Paris, Kukuljan, Šojat, Cuculić, Diljkan, te igrač i trenerTihomir Crnković.
Te iste godine i pioniri OK “Grobničana” osvojili su prvo mjesto na Općinskom i Regionalnom prvenstvu te se plasirali na prvenstvo Hrvatske koje je održano u Pakracu. Na istom su postali viceprvaci Hrvatske osvojivši 2. mjesto iza Zagrebačke “Mladosti”.
1988. god. u rad kluba uključuje se g. Vladimir Maglica koji postaje i prvi predsjednik Odbojkaškog kluba “Grobničan”, koji se 1994. god. (promjenom zakona o sportu) formira u samostalni klub.
U periodu od 1981. – 1995. god. nekoliko generacija dječaka i mladića ostavilo je značajnog traga u odbojkaškom sportu te nastupalo u raznim selekcijama nacionalnih ekipa gdje su ujedno bili nosioci kvalitete. Tu svakako treba istaknuti perjanicu OK "Grobničana" Antunović Darka koji je izrastao u jednog od najboljih odbojkaša Hrvatske.
Ratna vremena u Hrvatskoj ostavila su trag i na Odbojkaški klub “Grobničan”. Dolazi do osipanja igračkog kadra i odlaska trenera u Domovinski rat.
1995. god. po završetku ratnog vihora u Odbojkaškom klubu “Grobničan” napravljena je selekcija učenica OŠ “Čavle” s kojima se sljedeće 1996.god. kreće u natjecanje prvenstva Županijskih liga kao mlađim kadetkinjama.
OK GROBNIČAN

Adresa: Čavle 212 (OŠ “Čavle”), 51219 Čavle, Tel/fax: 051/ 633-422
e-mail: ok-grobnican@ok-grobnican.hr